جراحی بینی

جراحی بینی یا رینوپلاستی نوعی عمل جراحی‌ است که معمولاً توسط جراح گوش ‌و حلق و بینی، جراح فک و صورت، یا جراح پلاستیک به منظور بهبود عملکرد بینی (جراحی ترمیمی) یا بهبود ظاهر بینی (جراحی زیبایی)  انجام می‌شود.جراحی بینی را می‌توان به ‌منظور برآوردن اهداف زیبایی یا اهداف ترمیمی به‌منظور اصلاح آسیب‌ها، نقص مادرزادی یا مشکلات تنفسی اعمال کرد. جراحی بینی می‌تواند با دیگر عمل‌های جراحی مانند جراحى زيبايى پلك يا بزرگ‌کردن چانه به‌منظور بهبود نتایج زیبایی ترکیب شود.

رینوپلاستی

رینوپلاستی یا جراحی بینی معمولا به منظور:

اصلاح قوز بینی ، صاف کردن تیغه میانی بینی،در صورت نیاز ، جمع کردن نوک بینی و کاهش ارتفاع آن در صورت نیاز ، اصلاح افتادگی نوک بینی ، اصلاح پهن بودن بینی ، قرینه سازی سوراخهای بینی و کاهش اندازه آنها انجام می شود.

جراحی بینی به دوروش انجام می شود، که بر اساس سلیقه و مهارت جراح و همچنین نوع بینی بیمار به یکی از دو روش انجام می شود.

۱ – رینوپلاستی به روش بسته:

در این روش جراحی که بین جراحان بسیار متداول است، هیچ گونه برش پوستی روی کلوملا (دیواره بین دو سوراخ بینی ) و یا دیواره های کناره بینی ایجاد نمی شود و تمام برش ها در داخل بینی ایجاد می شوند. مزیت این روش عدم وجود برش پوستی است و از نواقص آن، عدم وجود دید مستقیم جراح به ساختار داخلی بینی است. و از مزایای آن کوتاه بودن مدت زمان عمل و تورم بسیار کمتر نسبت به جراحی به روش باز می باشد. همچنین دوره ی نقاحت این روش بسیار کوتاهتر است.

۲ – رینوپلاستی به روش باز:

این نوع روش جراحی که نسبت به روش اول، روشی جدیدتر است، با ایجاد برش پوستی روی کلوملا و یا دیواره های کنار بینی انجام داده می‌شود. در این روش پوست روی بینی کاملاً به سمت بالا برده می شود و جراحی زیر دید مستقیم جراح صورت می‌گیرد. عیب این روش نیاز به برش پوستی کلوملا و تورم بیشتر پس از جراحی نسبت به روش بسته است ولی دید مستقیم جراح حین جراحی، کمک زیاد به حصول نتیجه قابل پیش بینی‌تر می‌نماید و اصلاح غیر قرینگی ها و کجی بینی برای جراح راحت تر و امکان پذیرتر خواهد بود. همچنین سهولت در گذاشتن گرافت‌های غضروفی و استخوانی یا پروتز‌ها را به دنبال دارد.

دوره ی نقاهت بعد از انجام جراحی بینی :

دوره ی نقاهت و ریکاوری عمل های زیبایی معمولا به نوع عمل بستگی دارد که می تواند از یک روز تا چند ماه ادامه داشته باشد. اما برای عمل رینوپلاستی نياز به بستري شدن بیمار در كلينیك نیست و پس از انجام عمل بيمار قابل ترخيص مي‌باشد. توصیه می شود تا یک هفته از رفتن به سرکار خودداری شود و فرد استراحت کند. و با كاهش تورم يا كبودي بيمار مي تواند به سركار خود بازگردد. نتايج اوليه پس از عمل جراحی زیبایی معمولاً پس از ۳ هفته قابل رويت مي‌باشد اگر چه نتيجه مطلوب نهايي مي‌تواند تا ۶ ماه طول بكشد

عوارض احتمالی ناشی از رینوپلاستی:

رینوپلاستی نبز به مانند سایر جراحی ها بعد از عمل کبودی و تورم موقت در صورت بوجود می‌آید، سایر خطرات رینوپلاستی عبارت اند از:

  1. احتمال خونریزی
  2. عفونت
  3. بوجود آمدن مشکلات تنفسی یا انسداد بینی(انسداد تنفسی بعد از عمل بینی به دلایل زیر می‌تواند اتفاق بیفتد) :
  • اصلاح نکردن انسدادهایی نسبی و حتی کوچکی که از قبل از عمل وجود داشته اند.
  • تورم مخاط داخل بینی بدلایلی که حتی ربطی هم به عمل جراحی ندارد مثل حساسیت بینی.
  • چسبندگی بینی که می‌تواند ناشی از دستکاری بیش از حد داخل بینی به هنگام عمل جراحی باشد.
  • تنگ کردن بیش از اندازه سوراخ‌ها و فضای داخل بینی.
  • برداشتن بیش از اندازه غضروف‌های تیپ (نوک) بینی که ساپورت‌کننده راه هوایی هستند).
  • بی حس شدن دائمی بینی.
  • مشکلات پوستی (نکروز پوستی) و حساسیت پوست در اثر استفاده از چسب‌های روی بینی.
  • ایجاد سوراخ در تیغه بینی (دیواره‌ای که دو سوراخ بینی را از هم جدا می‌کند).
  • عوارض ناشی از بیهوشی که ممکن است بروز کند.

نکات قبل از جراحی بینی :

از مصرف آسپیرین و دیگر داروهای مشابه آن همچون پروفن، ۱۰ روز قبل از عمل اجتناب کرد، در غیر این صورت احتمال افزایش خونریزی در حین عمل افزایش می یابد.در صورت سرماخوردگی ویروسی لازم است عمل جراحی به مدت چند هفته به تعویق بیفتد.هدف هر عمل زیبایی بهبود بخشیدن به وضع ظاهری است نه رسیدن به زیبایی کامل و مطلق.دو هفته قبل و بعد از عمل جراحی از استعمال دخانیت اجتناب کرد.۸ ‌ساعت قبل از عمل نباید چیزی خورد.در صورت مصرف داروهای گیاهی باید با پزشک خود مشورت کنید.

تجمیل الانف

مراقبت های بعد از رینوپلاستی:

در ۲۴ ساعت اول پس از جراحی برای کاهش تورم دور چشم از کیسه یخ روی چشم‌ها استفاده شود.

در هفته اول پس از عمل سعی شود عطسه با دهان باز انجام شود و از حرکات شدید صورت هنگام خنده و نیز از گریه اجتناب شود.

تا دو هفته بعد از جراحی، از تخلیه ترشحات بینی با فشار خودداری شود و برای بهتر شدن تنفس روزانه می توان در چند نوبت با محلول سرم نمکی، داخل بینی را شست ‌و شو داد.

در هفته‌های اول از خوردن غذاهایی که به جویدن طولانی نیاز دارند اجتناب کرد.

در ماه های اول بعد از جراحی، از انجام فعالیت های بدنی شدید و ورزش های سنگین اجتناب کرد.

زمانی که باند روی بینی قرار دارد از قرار دادن صورت در معرض آب خودداری کرد و شستن صورت یا حمام کردن چنانچه پانسمان روی بینی خیس نشود بلامانع است.

از وارد شدن ضربه به بینی جلوگیری کرد،

برای جلوگیری از یبوست، غذاهای پرچرب مانند میوه ها و سبزیجات بخورید.

مسواک زدن دندان ها برای محدود کردن حرکت لب فوقانی خود، به آرامی انجام شود.

لباسهایی را که امکان باز شدن از جلو را دارند استفاده شود، مانند لباس های پیراهن یا ژاکت، و از پوشین لباس از سر اجتناب کرد.

جراحی بینی استخوانی

بهتر است ماه اول بعد از جراحی، هنگام خوابیدن سعی شود نیم ‌تنه بالاتر از پاها قرار بگیرد تا ورم کمتری در ناحیه صورت ایجاد شود.

برای خرید مطمئن محصولات آرایشی بهداشتی اینجا را کلیک کنید