میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ روشی نیمه تهاجمی در تکنیک های زیبایی است که با تحریک کلاژن سازی در پوست منجر به ترمیم ساختار و عملکرد پوست آسیب دیده و تغییر یافته می شود و در نهایت محو شدن اسکار زخم ها و جای آکنه را نیز به دنبال دارد.

در میکرونیدلینگ (دستگاه جوانسازی پوست) روش درمان به گونه ای است که در این زمان سیستم ایمنی بدن فعال شده و سبب افزایش انتشار فاکتورهای رشد و تولید رشته های کلاژن و الاستین و  همچنین افزایش ضخامت لایه اول پوست (اپیدرم) می گردد. با تولید کلاژن و الاستین، جای زخم و جای جوش و دیگر عارضه‌های پوستی به‌مرور زمان درمان می‌شوند.

میکرونیدلینگ اغلب روی صورت به منظور:

محو شدن جای جوش ، کاهش خطوط چین و چروک ، درمان منافذ بزرگ بر روی پوست ، بهبود انواع زخم ها و بهبود افتادگی پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

میکرونیدلینگ چگونه عمل می کند:

تعدادی سوزن بسیار ظریف و استریل با عمق و سرعت تعیین شده توسط پزشک (که براساس نوع پوست و هدف مورد نظر مشخص می گردد)، به طور همزمان وارد لایه دوم پوست (درم) می شوند. با ایجاد سوراخ های میکرونی روی پوست شرایطی ایجاد می شود تا سرم های مخصوص بتواند جذب قشای داخلی پوست شده تا نتایج بهتری را جهت ترمیم و بازسازی پوست ایجاد کند.

سوراخ های کوچک ایجاد شده توسط دستگاه میکروپن ، باعث می شود پوست با تولید کلاژن و الاستین شروع به بازسازی خود نماید. رشته های کلاژن و الاستین در واقع رشته های پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به عهده داشته و عامل اصلی در جوانسازی پوست به شمار می آیند. این فرایند باعث بهبودی چین و چروک ، خطوط ریز ، جای جوش ، زخم ها و منافذ می شود.

میکرونیدلینگ با دو روش سنتی درمارولر و روش مکانیزه با استفاده از دستگاه درماپن انجام می‌شود. درمارولر از یک غلتک چرخان با تعدادی سوزن بر روی این غلتک تشکیل شده‌است و بر اساس عمق نفوذ مورد نیاز سایزهای متفاوتی تولید شده‌است، هر چه بلندی سوزن بیشتر باشد عمق نفوذ بیشتر و در نتیجه درمان موثرتر و تهاجمی تر خواهد بود .

انتخاب اندازه سوزن بر اساس موضع عمل و نوع درمان متفاوت می‌باشد، ولی در اکثر موارد سایزهای متوسط (۱٫۵ تا ۲ میلی‌متر) برای درمان‌های معمولی انتخاب می‌شوند. روش مکانیزه میکرونیدلینگ با درماپن شبیه یک قلم است که تعدادی سوزن بر روی سر آن تعبیه شده و با حرکت رفت و برگشتی سوزن‌ها، عمل سوراخ شدن پوست انجام می‌شود. در دستگاه درماپن عمق نفوذ سوزن‌ها قابل تغییر است و از ۰٫۲۵ تا ۲٫۵ میلی‌متر قابل تنظیم می‌باشد.

این روند چگونه انجام می شود؟

در این روش ابتدا از کرم بی حس کننده روی صورت بیمار برای بی حسی استفاده می شود. سپس با گاز استریل صورت پاک شده و مواد سرم یا مزو روی پوست مالیده می شود و پزشک به آرامی حفرهای ریزی روی پوست ایجاد می کند. کل فرایند میکرونیدلینگ حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد. بعد از چند روز پوست شروع به بازسازی و تولید کلاژن می کندو پوست روشن تر دیده می شود.

افرادی که باید از انجام این کار اجتناب کنند:

  1. زنانی که دوران بارداری و شیردهی خود را طی می کنند،
  2. افرادی که به بیماری های پوستی مانند پسوریازیس یا اگزما مبتلا هستند،
  3. افرادی که زخم، بریدگی یا خراشیدگی‌های باز روی پوست‌ خود دارند،
  4. اخیرا پرتودرمانی داشته اند.
  5. بیماران هموفیلی و کسانی که از آسپرین و داروهای ضدانعقاد خون استفاده می‌کنند.
  6. کسانی که سابقه‌ی بروز کلوئید (در محل عارضه گوشت اضافه بالا می‌آورند) دارند یا زخم‌ هایشان خیلی دیر التیام پیدا می‌کند.

مزایای میکرونیدلینگ عبارت‌اند از:

با افزایش جریان خون در پوست و تولید کلاژن سبب جوان ‌سازی پوست می‌شود،

در مواردی مثل جای سوختگی، زخم، جوش، چین ‌و چروک‌های ظریف و ترک‌های پوستی منجر به بازسازی بافت پوست می شود.

درمان مشکلات پوستی انواع طیف‌های رنگ پوست حتی پوست‌های تیره که به روش‌های درمانی مثل لیزر پاسخ نمی‌دهند،

استفاده از میکرونیدلینگ برای درمان مشکلات نواحی حساسی مثل گردن، اطراف چشم ‌ها و دهان بسیار مؤثر است.

میکرونیدلینگ برای رفع ایرادات پوستی نواحی کوچک و زاویه‌دار پوست مانند بینی، بالا و پایین چشم، لب بالا و لب پایین انجام می‌شود، ولی لیزر این توانایی را ندارد.

هزینه‌ی میکرونیدلینگ بسیار کمتر از روش‌هایی مثل لیزر است و علاوه‌براین آسیب‌های ناشی از حرارت لیزر بر روی پوست را هم ندارد.

عوارض ناشی از میکرونیدلینگ:

میکرونیدلینگ نیز همچون سایر روش های زیبایی بدون خطر نیست و از شایعترین عوارض آن احساس سوزش در نقاطی است که درمان بر روی آن انجام شده است، که ممکن است تا چند روز بعد از آن احساس شود.چنانچه بر روی صورت جوش یا آکنه وجود داشته باشد، باید صبر کرد تا بهبود یابد بعد اقدام به میکرونیدلینگ کرد.

تجمیل الانف

زیرا احتمال دارد باعث ایجاد عفونت شود.کارشناسان معتقدند میکرونیدلینگ را نباید برای پوستی که ملتهب است استفاده کرد. زیرا ممکن است با تحریک شدن پوست منجر به واکنش های پوستی و افزایش التهاب شود. چنانچه بعد از انجام میکرونیدلینگ خون ریزی، کبودی، عفونت و لایه برداری شدید رخ بدهد، سریعا باید به پزشک مراجعه کرد.

توصیه ها و مراقبت های بعد از انجام میکرونیدلینگ:

بعد از انجام میکرونیدلینگ پوست دچار التهاب و سرخی و گاهی کبودی می‌شود. اگرچه این التهاب در مدت زمان اندکی (۱۲ تا ۴۸ ساعت) بهبود پیدا می‌کند، بهتر است با دست‌زدن به پوست، آن را تحریک نکنید. خوردن میوه‌هایی مثل آناناس به تسریع درمان التهاب و درمان کبودی پوست کمک می‌کند.

به مدت ۱ شبانه روز از کرم های ضد آفتاب و همچنین لوازم آرایشی استفاده نکنید.

تا ۲ روز بعد از انجام میکرونیدلینگ از انجام تمرین های ورزشی شدید اجتناب کنید.

چند ساعت پس از درمان صورت را به آرامی با آب ماساژ دهید و آثار خون خشک شده را پاک نمایید.

۱ تا ۲ هفته از مصرف الکل اجتناب کنید.

حداقل به مدت ۲ هفته از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید.

برای خرید مطمئن محصولات آرایشی بهداشتی اینجا را کلیک کنید